Kto jest najbardziej wymagającym krytykiem kulinarnym? Oczywiście najmłodsi! „Nie chcę”, „nie lubię” i „wolę frytki” to najczęściej pojawiające się recenzje. Nie da się ukryć – do serca malucha trudno jest trafić przez żołądek. Ale nie jest to niemożliwe! Odpowiedni pomysł i sprytny dobór składników to klucz do sukcesu – przedstawiamy przepis na danie, którego nie odmówi nawet największy niejadek!
Ketchupik Kielecki wyróżnia się łagodnym, ale mocno pomidorowym smakiem, a przy tym nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów. Wygodne, plastikowe opakowanie gwarantuje łatwość użytkowania. Dzięki temu dzieci mogą samodzielnie ozdabiać swoje kanapki – a przecież bułka z uśmiechniętą buźką lub ketchupowym samochodem smakuje dużo lepiej i sprawia, że jest to idealna propozycja dla najmłodszych i nie tylko!
Nie znamy dziecka, które odmówiłoby pójścia do ulubionej fastfoodowej restauracji. A co jeśli zamiast tego przygotujemy w domu pyszne burgery z dobrej jakości składników? Aby były delikatniejsze niż klasyczne kanapki z wołowiną, możemy użyć mięsa z indyka, które z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym. Gwarantujemy, że Wasze pociechy będą zachwycone – pomoc w przyrządzeniu takiego obiadu dodatkowo może być dla nich świetną zabawą! Co będzie nam potrzebne do przygotowania czterech burgerów?
· 4 bułki
· pomidor
· zielony ogórek
· czerwona cebula
· 4 liście sałaty lodowej
· ogórek kiszony
· Ketchupik Kielecki
· 500g mięsa mielonego z indyka
· łyżka musztardy
· jajko
· bułka namoczona w wodzie lub mleku
· sól, pieprz
Zaczniemy od przygotowania kotletów. Mięso mielone przekładamy do miski, następnie dodajemy jajko, namoczoną bułkę, musztardę, sól oraz pieprz, po czym wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy z masy cztery dość duże kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Bułki przekrojone na pół wstępnie podpiekamy w piekarniku, a następnie kładziemy na nich kotlety oraz po plasterku sera i podpiekamy jeszcze do momentu, kiedy ser się rozpuści. Wyjmujemy bułki z piekarnika po czym smarujemy ser oraz górne połówki Ketchupikiem Kieleckim. Na dolnej połówce układamy kolejno: sałatę lodową, pomidora, cebulę i ogórki. Burgery składamy w całość i cieszymy się doskonałym, mocno pomidorowym smakiem.
Sugerowana cena Ketchupiku Kieleckiego – 4,10 zł brutto/ 500 g
Link do strony artykułu: https://wirtualnemedia.pl./centrum-prasowe/artykul/pomidorowe-szalenstwo-na-talerzu